Από 15 μέχρι 18 Μαΐου 2019 η Κεντρική Επιτροπή της Διάσκεψης Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (ΔΕΕ) πραγματοποίησε την πρώτη ετήσια συνάντησή της, στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

Κατά την διάρκεια των εργασιών της, υπέβαλαν αναφορές ο Πρόεδρός της, πάστορας Christian Krieger, και ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας πρωτ. Θεόδωρος Huttunen. Ακολούθως, ο ταμίας της ΔΕΕ παρουσίασε τους ισολογισμούς της Γενικής Συνέλευσης που έλαβε χώρα στο Novi Sad της Σερβίας το 2018, αλλά και τον γενικό ισολογισμό του 2018, ο οποίος εγκρίθηκε ομόφωνα. Παράλληλα με τις εργασίες της Κ.Ε., δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθούν νεαροί εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών εκκλησιών και οργανώσεων νέων, που ακολουθούν τις δράσεις της ΔΕΕ. Συζήτησαν για την θέση της νεολαίας στην ζωή της ΔΕΕ, μοιράστηκαν τις προσδοκίες τους από αυτήν, και συνεισέφεραν στην κατάστρωση του πλάνου των μελλοντικών εργασιών της.

Το εκτελεστικό προσωπικό παρουσίασε τα προγράμματα για το έτος 2020, η υλοποίηση των οποίων θα ξεκινήσει μετά την συγκρότηση των Επιτροπών Εργασίας από εκπροσώπους των εκκλησιών—μελών, κατά την συνάντηση της Κεντρικής Επιτροπής τον Νοέμβριο του 2019. Στα προγράμματα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται προγράμματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ειρήνη και την κλιματική αλλαγή. Η Κ.Ε. συμφώνησε στην έκδοση δύο ανακοινωθέντων. Το πρώτο με τίτλο «Προς μία ειρηνική συνύπαρξη στην Μέση Ανατολή» και το δεύτερο με τίτλο «Ανάγκη για ανανέωση του Δημοκρατικού οράματος».

Η συνάντηση της Κ.Ε. στο Στρασβούργο είχε ιδιαίτερη συμβολική σημασία, καθώς η ΔΕΕ συμπληρώνει 60 χρόνια από την ίδρυσή της. Για τον εορτασμό της επετείου, διοργανώθηκε εκδήλωση στο Συμβούλιο της Ευρώπης προς τιμήν των μελών της ΔΕΕ. Ο Πρόεδρός της, πάστορας Christian Krieger, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, ενώ μέλη της Κ.Ε. παρουσίασαν σχετική θεματολογία από την ιστορία της ΔΕΕ.

Την Εκκλησία της Κύπρου στην συνάντηση εκπροσώπησε ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Ιωάννου.

Η επόμενη συνάντηση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΕΕ θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες από 19 μέχρι 22 Νοεμβρίου 2019.

 Strasbourg2

 

ΒΙΝΤΕΟ

 

Επικοινωνία

Διεύθυνση:
Square Ambiorix 2
1000 Brussels
Belgium

E-mail: info@churchofcypruseu.com
Τηλ: +32 2 6124190
Φαξ: +32 2 6124191