Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 30 Ιουνίου 2016 στο Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, στο Λονδίνο με την αρμόδιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα Βαρώνη J. Anelay. Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Θεοφιλέστατος ενημέρωσε την κ. Anelay για την συνεχιζόμενη καταπάτηση της Θρησκευτικής ελευθερίας των ελληνοκυπρίων στο κατεχόμενο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον τούρκικο στρατό και το κατοχικό καθεστώς. Κατά την συζήτηση επίσης συζητήθηκε και ο διωγμός των χριστιανών από τους φανατικούς μουσουλμάνους στην Μέση Ανατολή και μέτρα προστασίας τους.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 1ης Ιουλίου 2016 ο Θεοφιλέστατος συναντήθηκε με τον Ύπατο Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο κ. Ε. Ευρυβιάδη με τον οποίο συζήτησαν τις συνέπειες του Brexit, τα θέματα καταπάτησης της Θρησκευτικής ελευθερίας στο κατεχόμενο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας από τους Τούρκους και θέματα της κυπριακής παροικίας στο Ηνωμένου Βασίλειο.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας o Θεοφιλέστατος συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου ο Θεοφιλέστατος προέστη του εσπερινού (31 Ιουνίου) και της θείας Λειτουργίας (1 Ιουλίου) στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στο ΒΔ Λονδίνο.

 

2016july04

2016july04p2

2016july04p3

 

ΒΙΝΤΕΟ

 

Επικοινωνία

Διεύθυνση:
Square Ambiorix 2
1000 Brussels
Belgium

E-mail: info@churchofcypruseu.com
Τηλ: +32 2 6124190
Φαξ: +32 2 6124191